3 ply/surginal TOPENG MUKA ,FACE MASK PILIHAN

Pemilihan topeng muka atau face mask perlulah di ambil berat sebelum membuat pembelian ataupun tempahan.Tujuan pemakaian face mask ini bagi mengelakkan penularan penyakit berjangkit melalui pernafasan atau disebarkan melalui titisan . Jadi harus diingat bukan bertujuan kecantikkan ,trending mahupun show off kepada awam. Cuma pengguna perlu mencari face mask yang selesa di pakai tetapi memenuhi taraf yang diiktiraf.
.
Antara topeng muka yang sarankan oleh kesihatan adalah jenis yang 3ply atau face mask pembedahan bagi mengurangkan jangkitan penyakit.

Topeng muka atau face mask 3ply berkesan mencegah penyakit bawaan titisan pernafasan .ia nya mempunyai beberapa lapisan yang berfungsi untuk menyerap kelembapan ,menapis kuman dan bahagian luar yang telap air .

*Bahagian berwarna mesti di Bahagian LUAR
*Face MASK perlu menutup hidung dan mulut
*tekan bahagian bertulang di hidung
*ikat dan pakai dengan kemas

selain face mask 3ply ini ada juga face mask lain yang di sarankan seperti N95 tetapi harus diingat face mask harus di elakkan penggunaan berulang kali atau memakai terlalu lama kerana kekotoran yang melekat pada mask yang telah digunakan. Pemilihan face mask 3ply pembedahan ini adalah yang terbaik dari segi harga dah penjimatan semasa tempoh tidak sihat dari segi kesihatan dan ekonomi.

maklumat kesihatan percuma di www.hellodoktor.my . klinik ,hospital ,farmasi terdekat layari www.hellodoktor.my .
.
berborak dengan rakan-rakan seluruh dunia di “ARARE” hanya di www.hellodoktor.my join kami hari ini percuma..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *